Crowdfunding in Deventer

Crowdfunding is een manier om geld bijeen te krijgen van investeerders anders dan je bank. Het gaat hier om een project dat je vanuit je onderneming op wilt zetten, en waar je alternatieve investeerders voor zoekt.

Crowdfunding is voor iedere ondernemer mogelijk

Als ondernemer heb je soms erg goede ideeën. Je wilt een project starten maar hebt daar een investering voor nodig. Wanneer je zelf niet voldoende financiële middelen hebt is het nodig om een investeerder te gaan zoeken. De bank is vaak een eerste optie. Maar het is niet altijd mogelijk om een lening bij een bank te krijgen. Omdat je ondernemingsplan niet op orde is, omdat je project niet aanspreekt of omdat je niet toereikend genoeg bent om te lenen. Wat de oorzaak ook is, in dit geval zul je op zoek moeten gaan naar een andere investeerder. Met crowdfunding richt jij je op de particuliere investeerders. Deze lenen jou geld voor een bepaalde looptijd en rentebedrag. Van te voren wordt dit allemaal duidelijk vastgelegd. De investeerders vind je via een crowdfunding platform.

Crowdfunding voorwaarden

Wanneer jij denkt over crowdfunding, dan zijn wij gelijk fan van jouw onderneming en je project. Daarom staan wij volledig achter jou en begeleiden je in het gehele proces. Je project moet winst kunnen maken en groei kunnen laten zien. Dit brengen wij allereerst in kaart. Zo kijken we ook naar omstandigheden als de economie, brancheontwikkelingen en de gezondheid van jouw onderneming. Zo screenen wij je hele ondernemingsplan. Wanneer dit haalbaar blijkt, dienen wij de aanvraag in bij een crowdfunding website, bijvoorbeeld bij Geldvoorelkaar.nl, waarmee we veel samenwerken. Door onze hoeveelheid ervaring worden nagenoeg al onze aanvragen goedgekeurd. De beheerder plaatst jouw aanvraag op de website. Investeerders bekijken jouw project, de rente en de looptijd. Al binnen drie weken kun je resultaat verwachten.

Crowdfunding als marketingtool

Met marketing bedoelen we: verkoop of omzet bevorderen. Crowdfunding is tevens de manier om aan marketingonderzoek te doen. Investeerders willen immers alleen met een onderneming in zee gaan waarop ze vertrouwen en er toekomst in zien. Door middel van crowdfunding kan gelijk bekeken worden hoe jouw onderneming in de markt ligt en of er aanpassingen nodig zijn. Administratiekantoor Deventer kan je hierin uitgebreid adviseren. Vind uit of crowdfunding iets voor jou is door contact met ons op te nemen.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?